Hvordan jeg redigerer bilder fra farger til svart-hvitt

Har fått forespørsel om å lage et innlegg om hvordan jeg redigerer bildene mine til svart-hvitt, er ganske enkelt egentlig. Bruker Photoshop CS5 som etterbehandlingsprogram, men jeg er ganske sikker på at du kan gjøre denne metoden for å endre til svart-hvitt bilder på alle photoshop programmer, men er ikke sikker når det gjelder andre redigeringsprogrammer. Well, let´s get it started!


Det er da dette bildet jeg skal bruke for å demonstrere hvordan jeg gjør det. Legg merke til at denne metoden gir ganske sterke kontraster til bildet, bruker ikke denne metoden for å få et “naturlig” svart-hvitt bilde.


Første steg, selvfølgelig å åpne bildet i photoshop.


Image -> Adjustments -> Gradient map…


Når du har trykket på Gradient map så kommer først Gradient map feltet opp (det øverste), og jeg har det automatisk på svart-hvitt. Men du kan leke deg ganske mye med Gradient map om du klikker på det svart-hvitt feltet og går inn på Gradient Editor, man kan få MANGE kule resultater. Trykk her og her for å se bilder jeg har fått en litt stilig effekt på med å bruke Gradient map på andre måter enn å omgjøre farger til svart-hvitt.

Trykk OK og *TADDAAA* det ferdige resultatet, kort og godt fortalt.

5 Responses to “Hvordan jeg redigerer bilder fra farger til svart-hvitt”


Leave a ReplyThis site is protected by Comment SPAM Wiper.