Equipment


Canon EOS 7D SLR
Jeg bare simpelten elsker Canon EOS 7D SLR! Helt perfekt for mitt bruk. Robust, solid, lynkjapp, perfekt autofokusering, knall kvalitet med sine 18 megapiksler og lite støy. Jeg trenger et kamera som tåler “røff” behandling, da jeg fotograferer i ganske ekstreme situasjoner. Valget stod mellom 7D og 5D, og valget falt på 7D fordi jeg hørte rykter om at 5D var litt mer tilpasset studio enn det harde cowboy-livet. Jeg angrer ikke et sekund. Jeg er storfornøyd med kvaliteten på mitt 7D, og er absolutt et kamera jeg anbefaler på det varmeste til lidenskapelige fotoentusiaster. Uten tvil et knall kjøp. Løp og kjøp!
Prisant; Nå rundt 12 000 kroner, en del billigere enn da jeg kjøpte det. So worth it!

Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM
Jeg er ikke så sykt begeistra for Sigma produkter, men dette objektivet er helt greit. Skulle ønske nå i ettertid at jeg heller satset på Canon sin versjon av 50mm F/1.4, men det kun fordi jeg innbiller meg (eller ikke) at kvaliteten på Canon sine objektiver er uslåelig. Når det er sagt så er jeg alikevell ganske fornøyd med Sigma 50mm F/1.4 EX DG HSM. Veldig kjapt, klare fine farger, lyssterkt og ikke minst veldig stille i bruk. Men savner alikevell det lille ekstra av kvalitet.
Prisant; Ligger for tiden på 3364 kroner på japanphoto.no.

Canon EF 70-200mm F/4L USM
OK folkens, dette objektivet ELSKER jeg! Perfekt for fotografering av hester. Akkurat passe brennevidde (for det meste), knallsterke farger og kontraster, sånn nogenlunde lyssterkt, musestille, lynkjapp og solid. Ikke så vanvittig tung heller, ganske lett og dra med seg. Du får virkelig hva du betaler for, om ikke mer. Har hatt en del objektiver opp gjennom tidene (kjøpt, betalt og solgt videre), og dette er det eneste objektivet jeg har vært hundre prosent fornøyd med. Jeg lyver ikke når jeg sier at jeg aldri har funnet noe å klage på. Er super fornøyd med dette kjøpet. Objektivet er ikke dyrt og du får masse for pengene. Absolutt verdt det! Om du er på utkikk etter et telezoom-objektiv, så er denne virkelig til å anbefale.
Prisant; Rundt 5000 kroner.

Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Kommer en liten tekst om objektivet snart, men kan bare slenge med at jeg digger den sylskarpe kvaliteten objektivet gir.
Prisant; Rundt 7000 kroner.

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
Kommer en liten tekst om objektivet snart, men vil bare si at objektivet gir bildene en god og klar kvalitet, samt at brennevidden er helt fantastisk!
Prisant; Rundt 6400 kroner.

 

Diverse annet fotoutstyr;
Canon Speedlite 580 EX II
Lumiquest Softbox II (LQ-109)
Velbon stativ
2x Lastolite refleksskjerm
2x Selvutløser
32GB Kingston minnekort
Close-up filter +4
2x batteriladere
Stooor fotobag

PS! En siste ting, jeg vil sterkt anbefale Japanphoto.no når du skal bestille fotoutstyr. Har kjøpt (nesten) alt derifra, rimelige priser og god service!

2 Responses to “Equipment”


  • jeg kjøpte meg 5D mk II, men skulle gjerne hatt 7D også. Den er mye raskere! OG jeg har ett objektiv jeg ikke får brukt på 5D, min herlige Canon 60mm 2,8 USM… Den er herlig til macro, og med det utstyret jeg har nå, får jeg ikke tatt macrobilder lenger. Med mindre jeg bruker mitt gamle kamera da, men det er jo lite fristende å ta fram min Canon 350D når jeg er vant til å bruke 5D´en!!
    Ønsker jeg også 70-200 til Canon, men har tenkt å vente til jeg har mulighet til å kjøpre den med blender 2.8…=)

  • Vente til du får kjøpt 70-200 F/2.8 er ikke dumt, skulle gjerne gjort det selv om det ikke hadde hastet sånn med en god telezoom. Kommer nok til å oppgradere til storebroren når jeg får mulighet :)

Leave a ReplyThis site is protected by Comment SPAM Wiper.